Дома arrow Производи
01.03.2024 Intred
  • English
  • Macedonian
Главно Мени
Дома
Производи
Материјали
Компанија
Контакт
Нарачај
Градежништво
Пребарување
Дистрибуција

Генерални Застапници за
ГУМАРА ЧАВИЌ - Загреб
ГУМАРА ЧАВИЌ

Нудиме производи од :

- Prva Petoletka

- Pobeda

- Sever

- Universal

- Cobest

- Dichtomatic

- Merkel

- Parker

- TTO

- NAK

- SOG

- Claron-Polyseal

Семеринзи Испечати Е-пошта

Image

Семеринзите се осовински прстенести заптивки со цврст надворешен дел и еластичен внатрешен дел со кој се заптиваат ротирачки елементи. За да се намали загревањето од дејството на триење кај ротирачките елементи во машинските склопови истото се извршува во присуство на разни флуиди.

Прочитај повеќе...
 
Манжетни, Сетови и други заптивки Испечати Е-пошта

Image

Заптивките за клип и клипни вретена се осовински прстенести заптивки изработени од елменти со еластични ивици, а првенствено наменети за динамичко заптивање во широк дијапазон на притисоци.

Прочитај повеќе...
 
О-прстени Испечати Е-пошта

Image

О-прстените се заптивни елементи со кружен попречен пресек. Служат за заптивање на различни медиуми во широки граници на температура и притисоци. Со поставување на О-прстенот во посебен жлеб и притиснат со две површиним О-прстенот врши заптивање на разни флуиди.

Прочитај повеќе...
 
Гумени профили Испечати Е-пошта

Image

Прочитај повеќе...
 
Заптивки за споеви со висок притисок Испечати Е-пошта

Image

Заптивките за споеви со висок притисок се во иста форма како и О-прстените. Можат да бидат изработени како цврст спој од метален и гумен дел или комплетно изработени од разни типови на полиуретани.

Прочитај повеќе...
 
Брисачи Испечати Е-пошта

Image

Брисачите се прстеновидни заптивки со различен поречен пресек чија функција е да спречат навлегување на нечистотијата или отстранување на механички честички од клипните вретена за да не се оштетат водечките прстени или заптивките.

Прочитај повеќе...
 
Спојки Испечати Е-пошта

Image

Еластичните или перифлекс спојки со обрач се одликуваат со едноставноста на изведбата и по тоа што дозволуваат радијално и аксијално движење на вратилата по неколку милиметри. Се одликуваат со брзо вградување. За разлика од други спојки према големината на преносниот момент имаат поголми димензии, но овозможуваат работа при поголеми обртни брзини.

Прочитај повеќе...
 
Гума-метал производи Испечати Е-пошта

Image

Прочитај повеќе...
 
Други гумени производи, Мембрани Испечати Е-пошта

Image

Gaskets are used to prevent fluid or gas leaks by providing a barrier between two mating surfaces. The gasket must be able to maintain a seal under pressure and temperature changes. A number of different gaskets are available: pre-cut compression (flat or extruded style), formed-in-place, and cured-in-place. Some gaskets and gasketing can also be used to shield against electromagnetic and radio frequency interference (EMI/RFI).

Прочитај повеќе...
 
Зегерови осигурачи Испечати Е-пошта

Image

Зегеровите осигурачи се откриени пред околу 60 години, при обидот за намалување на цената на чинење за осигурување на положбата на ротирачките елементи и лежиштата на осовината. Зегеровите осигурачи даваат задоволувачки резултати со редукција на употребниот материјал и едноставноста на примена. Сепак, денес има повеќе варијации на основните видови на надворешни и внатрешни зегерови осигурачи.

Прочитај повеќе...
 
Заковки Испечати Е-пошта

Image

Rivets are specific, headed, usually non-threaded fasteners that are beaten or pressed into place to secure two or more items together. Rivets are cylindrical mechanical fasteners capped with a flanged or forged head on one end. Rivets have different shaped heads, including domed, flat, or countersunk.

Прочитај повеќе...