Дома arrow Производи arrow Гума-метал производи
19.05.2024 Intred
  • English
  • Macedonian
Главно Мени
Дома
Производи
Материјали
Компанија
Контакт
Нарачај
Градежништво
Пребарување
Дистрибуција

Генерални Застапници за
ГУМАРА ЧАВИЌ - Загреб
ГУМАРА ЧАВИЌ

Нудиме производи од :

- Prva Petoletka

- Pobeda

- Sever

- Universal

- Cobest

- Dichtomatic

- Merkel

- Parker

- TTO

- NAK

- SOG

- Claron-Polyseal

Спојки Испечати Е-пошта

Image

Еластичните или перифлекс спојки со обрач се одликуваат со едноставноста на изведбата и по тоа што дозволуваат радијално и аксијално движење на вратилата по неколку милиметри. Се одликуваат со брзо вградување. За разлика од други спојки према големината на преносниот момент имаат поголми димензии, но овозможуваат работа при поголеми обртни брзини.

Image

Image

Image

Карактеристични ознаки за перифлекс спојките се големината на обрачот изразен како:

Перифлекс спојки : 06-1, 10 212; 10-1, 10 262; 14-1; 10 312; 18-1, 10 361 и слично.

Елестични спојки : 106 073 како спојка за ULT 150, ULT 160, TG 170 или 212 608 како спојка за ULT 200, ULT 220.

Новите типови на спојки од гума-метал тн. KIS со број 362041 за ULT 160 B, ULT 160 C и тн.

HRC спојки

Виличести спојки

Image

Image

Image

ПРЕВЗЕМИ Лагер листа

 
< Претходно   Следно >