Дома arrow Производи arrow Семеринзи
01.03.2024 Intred
  • English
  • Macedonian
Главно Мени
Дома
Производи
Материјали
Компанија
Контакт
Нарачај
Градежништво
Пребарување
Дистрибуција

Генерални Застапници за
ГУМАРА ЧАВИЌ - Загреб
ГУМАРА ЧАВИЌ

Нудиме производи од :

- Prva Petoletka

- Pobeda

- Sever

- Universal

- Cobest

- Dichtomatic

- Merkel

- Parker

- TTO

- NAK

- SOG

- Claron-Polyseal

Семеринзи Испечати Е-пошта

Image

Семеринзите се осовински прстенести заптивки со цврст надворешен дел и еластичен внатрешен дел со кој се заптиваат ротирачки елементи. За да се намали загревањето од дејството на триење кај ротирачките елементи во машинските склопови истото се извршува во присуство на разни флуиди.

За да се спречи протекувањето на флуидите во просторот меѓу ротирачката осовина и куќиштето во специјален жлеб се поставува семерингот. Функцијата на заптивање се постигнува со помош на еластичниот дел во кој е вградена и пружина.

Семерингот со својата функција на заптивање служи и како раздвојувач на различни медиуми со мала разлика на притисоци. Во случај да едната страна е изложена и непокриена, семерингот служи и за заштита од продор на нечистотија во машинскиот склоп.

Семеринзите се изведуваат во разни типови како по формата така и по материјалот, а се во функција да се задоволат различните барања.

Типови на семеринзи:

Types of Rotary Shaft Seals

ПРЕВЗЕМИ Лагер листа

 
Следно >