Дома arrow Производи arrow Манжетни, Сетови и други заптивки
18.01.2022 Intred
  • English
  • Macedonian
Главно Мени
Дома
Производи
Материјали
Компанија
Контакт
Нарачај
Градежништво
Пребарување
Дистрибуција

Генерални Застапници за
ГУМАРА ЧАВИЌ - Загреб
ГУМАРА ЧАВИЌ

Нудиме производи од :

- Prva Petoletka

- Pobeda

- Sever

- Universal

- Cobest

- Dichtomatic

- Merkel

- Parker

- TTO

- NAK

- SOG

- Claron-Polyseal

Манжетни, Сетови и други заптивки Испечати Е-пошта

Image

Заптивките за клип и клипни вретена се осовински прстенести заптивки изработени од елменти со еластични ивици, а првенствено наменети за динамичко заптивање во широк дијапазон на притисоци.

Во зависност од местото на примената или од притисоците кои заптиваат потојат голем број на типови и решенијам како во однос на формата така и во однос на материјалот. Со равилниот избор на заптивката се добива решението на ефикасниот однос помеѓу триењето, заптивањето и абењето.

Image

Image

Image

Манжетни

Основен облик на заптивки за клип и клипни вретена се манжетните. Манжетните се прстеновидни заптивни елменти со различен попречен пресек и различен вид на еластомерен мтеријал. Служат за динамичко заптивање во широк дијапазон на притисоци.

Најчесто употребуван материјал за изработка на манжетни во хидрауликата и пневматиката е гумата на база на NBR каучук, гума зајакната со платно и разни видови на полиуретан.

Типови на заптивки:

Image

Image

Image

Image

ПРЕВЗЕМИ Лагер листа

 
< Претходно   Следно >