Дома arrow Производи arrow О-прстени
30.09.2020 Intred
  • English
  • Macedonian
Главно Мени
Дома
Производи
Материјали
Компанија
Контакт
Нарачај
Градежништво
Пребарување
Дистрибуција

Генерални Застапници за
ГУМАРА ЧАВИЌ - Загреб
ГУМАРА ЧАВИЌ

Нудиме производи од :

- Prva Petoletka

- Pobeda

- Sever

- Universal

- Cobest

- Dichtomatic

- Merkel

- Parker

- TTO

- NAK

- SOG

- Claron-Polyseal

О-прстени Испечати Е-пошта

Image

О-прстените се заптивни елементи со кружен попречен пресек. Служат за заптивање на различни медиуми во широки граници на температура и притисоци. Со поставување на О-прстенот во посебен жлеб и притиснат со две површиним О-прстенот врши заптивање на разни флуиди.

О-прстенот се применува како статички и како динамички заптивач. Во зависност од начинот на примена, притисокот и флуидот кој го заптива О-прстенот може да биде со различна тврдина и од различен материјал.

Image

Материјал NBR, MVQ, FPM, ACM, PTFE Потврдени состојки
Димензии според национални/интернационални стандарди
AS 568 A, AN 6227, AN 6230,
MS 29513, BS 1806, JIS W 1516, JIS W 1517, R 28 дo R 88, MS 29512, BS 4518, SMS 1586, JIS B 2401, R 0 до R 27, ISO 3601/1, DIN 3771/1
општи метрички велчини
(форм. DIN 3770)

ПРЕВЗЕМИ Лагер листа

 
< Претходно   Следно >